L'Ajuntament de Tarragona crea un consell per divulgar el patrimoni modernista



Teatre Metropol, obre de Josep Maria Jujol. Foto: J.F.

Impulsarà un centre de documentació a l'edifici del Metropol

«Tarragona té un patrimoni modernista desconegut pels mateixos tarragonins.» Així ho apunta Josep Maria Buqueras, vicepresident del nou consell assessor que ha creat l'Ajuntament de Tarragona per divulgar el patrimoni modernista de la ciutat. L'objectiu final serà la creació d'un centre de documentació modernista a l'edifici del Teatre Metropol.

A Tarragona hi ha com a mínim «una cinquantena d'elements modernistes catalogats». Amb tot, com que «la Tarragona romana s'ho ha menjat tot» i hi ha un gran desconeixement d'aquest patrimoni per part de la ciutadania, el consistori va constituir ahir un consell d'assessorament presidit per la tinent d'alcalde de Patrimoni, Rosa Rossell. El seu objectiu serà impulsar iniciatives de divulgació i promoció de monuments i béns modernistes, com ara el mateix Teatre Metropol, de Josep Maria Jujol; l'altar de l'església del Sagrat Cor, de Gaudí, i algunes de les cases modernistes que hi ha a la rambla Nova com ara la Casa Salas i la Casa Rossell, a més de construccions com també el mercat municipal i la plaça de braus.

L'objectiu final també serà la creació d'un centre de documentació del modernisme, que es preveu situar als dos pisos de sobre del Teatre Metropol. En aquests moments, segons Rosa Rossell, tècnics d'Urbanisme estan analitzant l'estat de conservació dels habitatges. Quan se sàpiga com està l'estructura de l'edifici i quan acabi el procés judicial obert amb els llogaters d'un dels pisos, començarà l'adequació d'aquest edifici com a seu del centre de documentació.

El consell el formen Josep M. Buqueras (vicepresident), Josep Maria Jujol (fill de l'arquitecte), Jaume Costa, Jordi Amenós, Agustí Pujol i un membre de cada grup municipal del consistori tarragoní.

..............................................................................

Felicitaciones al Ajuntament de Tarragona porque con esta creación, al fin se podrá difundir el importante patrimonio modernista de la ciudad, es evidente que el patrimonio Romano requiere de un cuidado y consideración especial pero no menos el Modernismo.

Las obras modernistas son mucho mas frágiles que las romanas a pesar de la poca antigüedad y requieren de mucho celo y cariño por parte de todos para que no se pierdan los detalles, aun se esta a tiempo en Tarragona y esta en buenas manos, esperamos que este Consejo Asesor pueda ejercer sus funciones como se merece este patrimonio.

Destacamos sobre todo la obra de Josep María Jujol gran parte de la cual se encuentra en esta provincia.

Luis Gueilburt


Comentarios