El Govern crea el Consell per al foment i la difusió de l'obra de Gaudí

Diari de Tarragona

El Govern crea el Consell per al foment i la difusió de l'obra de Gaudí

Estarà presidit pel conseller de Cultura i en formaran part els propietaris de les obres de titularitat pública, privada i experts

Publicado: 18/02/2014
ACN
El Govern de la Generalitat ha acordat la creació del Consell per al foment i la difusió de l'obra de Gaudí. Aquest òrgan consultiu neix amb la voluntat d'impulsar, fomentar i difondre el coneixement de l'obra de Gaudí i per possibilitar l'intercanvi d'informació sobre les diverses actuacions entorn d'aquesta obra. El Consell està presidit pel conseller de Cultura i en formen part els propietaris de les obres de Gaudí de titularitat privada, representants de les obres de titularitat pública, experts amb un coneixement reconegut en la obra de Gaudí i responsables del Govern de la Generalitat. Entre les tasques que té encomanades, el Consell estudiarà la constitució d'una xarxa dels diversos edificis creats per Gaudí a Catalunya, facilitant-ne l'estudi, la possibilitat de visitar-los i el foment de la recerca sobre l'obra de l'arquitecte, sobre la qual en vetllarà per tal que continuï sent un patrimoni Catalunya referent d'un estil arquitectònic únic i singular.

Els orígens d'aquest òrgan estan en la Declaració de Mataró, signada el 23 de novembre de 2013 per part de propietaris de les principals obres d'Antoni Gaudí i diversos representants d'entitats i institucions que treballen per preservar la seva obra.

Edificis a Catalunya

A Catalunya estan declarats com a béns culturals d'interès nacional, en la categoria de monuments històrics, un total de 13 edificis de Gaudí, reconeguts al Decret 1794/1969, de 24 de juliol. Així mateix, l'obra de Gaudí va ser inclosa a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO en la Resolució del Comitè reunit l'any 1984. Aquesta Resolució incloïa el Parc Güell, la Casa Milà i el Palau Güell. L'any 2005 l'obra de Gaudí es va ampliar i es van incloure a la Llista del Patrimoni Mundial la Façana del Naixement i la Cripta de la Sagrada Família, la Casa Vicens, la Casa Batlló i la Cripta de la Colònia Güell.

La composició del Consell per al foment i la difusió de l'obra de Gaudí serà Eugènia Garcia Puig (Cripta de la Colònia Güell), Malú Piedrabuena Ruiz-Tagle (Casa Batlló), Tarek Masri Costejà (Casa Vicens), Maria Carmen Perella Cosconera (Palau Güell), Ignasi Armengol Villà (Parc Güell), Santiago Llensa Boyer (Casa Calvet), M. José Monserrat Mesanza (Col·legi Teresià), Lourdes Cirlot Valenzuela (Pavellons de la Finca Güell), Anna Mollet Guilera (Torre Bellesguard), Marta Plasencia Reyes (Portal i Tanca Finca Miralles), Joan Mora i Bosch (Nau Gaudí de Mataró), Marta Lacambra Puig (Casa Milà) i Xavier Miralles Mas (Temple de la Sagrada Família)

També formaran part del Consell el director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, el subdirector general del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic, la cap de la Divisió d'Actuacions en Museus i Monuments del Departament de Cultura, el director del Museu Nacional d'Art de Catalunya, l'adjunt al cap de Gabinet de Departament de Territori i Sostenibilitat i els experts que el conseller de Cultura designi per raó del seu reconegut coneixement en l'obra d'Antoni Gaudí.

Comentarios